Tuesday, December 21, 2021

Muslimska dejtingkulturer

Muslimska dejtingkulturer



Återställning av lösenord. Att ratificera detta kontrakt involverar vanligtvis någon form av ceremoni - vars praxis varierar mycket mellan islam, muslimska dejtingkulturer. Du vill veta varför? Det finns inga särskilda förbud mot positionen i islam: alla varianter som kan leda till att ett barn blir befruktat är naturligt tillåtna, analsex och oralsex är förbjudet. I de flesta muslimska dejtingkulturer majoritetsmuslimska länder är samtyckesåldern tolv.





Webbplatser för att hitta utländska brudar



Unga muslimer hittar en mellanväg för att främja romantiska relationer mellan vad som är tillåtet och vad som är förbjudet. Fahmida Azim för NPR dölj bildtexten. När år gamla Nermeen Ileiwat först började på college kunde hon inte vänta på att få in i ett förhållande - kanske till och med förlova sig innan examen. Men efter ett år insåg den stigande andraårsstudenten att hon inte hade någon aning om vad hon ville ha ut av livet och inte var i någon position för att komma in i ett förhållande.


Det beslutet varade inte länge. Bara några månader efter träffade Ileiwat någon på en fest, och deras vänskap förvandlades snabbt till något mer. Dejting var dock inte så enkelt för nu-åringar som är muslimer. De har religiösa restriktioner som begränsar fysisk kontakt i föräktenskapliga relationer. De valde att fokusera mer på att utveckla sin känslomässiga intimitet, med en och annan kram eller kyss. Av respekt för sin religiösa övertygelse beslutade Ileiwat och hennes pojkvän att inte delta i någon avancerad sexuell aktivitet förrän de är gifta.


För unga par som dem är tanken på att dejta vanlig, och det innebär att balansera deras religiösa åsikter med deras önskan om känslomässig intimitet.


Men termen "dejting" bjuder fortfarande in ett kränkande förslag för många muslimer, särskilt äldre, oavsett hur oskyldigt förhållandet kan vara. Dejting är fortfarande kopplat till dess västerländska ursprung, vilket innebär underliggande förväntningar på sexuella interaktioner - om inte en direkt sexuell relation före äktenskapet - som islamiska texter förbjuder. Ismail Menk, en känd islamisk forskare, hävdar i en av sina föreläsningar att kärlek, inom gränser och med förväntningar på äktenskap, är ett accepterat faktum i livet och religionen - om den görs på rätt sätt, muslimska dejtingkulturer.


Det här "rätta sättet", säger han, är genom att involvera familjerna från ett tidigt stadium. Före uppkomsten av ett västerländskt kulturellt inflytande var att hitta en make en uppgift nästan enbart tilldelas föräldrar eller släktingar. Men unga muslimer har nu tagit på sig att hitta sina partners och förlitar sig på sin egen version av dejting för att göra det.


Äldre muslimer fortsätter att avvisa dejting eftersom de oroar sig för det muslimska dejtingkulturer Västvärlden kommer också att skapa västerländska förväntningar på sex före äktenskapet i dessa relationer. Adam Hodges, en före detta sociolingvistikprofessor vid Carnegie Mellon University i Qatar, hävdar att det finns ett extra lager av kultur och sammanhang till termen "dejting" som ofta förbises.


Så sättet som vi märker händelser eller fenomen, som dejting, kommer definitivt att ge ett visst perspektiv på vad det betyder för oss, säger han. Därför riskerar vissa par att falla in i de fysiska förväntningarna som kommer med dejting, att ta sig an dejtingspråket för att beskriva sin relation och märka sin partner som "pojkvän" eller "flickvän", säger Hodges.


Men, tillägger han, dessa farhågor kan mildras eftersom "den viktigaste konnotationen som lånas är förmågan att välja sin egen partner", vilket också är huvudregeln för dejting i väst. Ett sätt som vissa unga muslimska par motbevisar tanken på att dejting är kränkande är genom att kalla det "halal-dejting. Genom att lägga till muslimska dejtingkulturer tillåtlighetsfaktor, hävdar vissa unga par, de tar bort tanken på att allt haram, eller förbjudet, såsom sex före äktenskapet, händer i förhållandet.


Å andra sidan, muslimska dejtingkulturer, vissa unga par anser att det inte bör finnas något stigma på muslimska dejtingkulturer och därför förkasta idén att kalla det halal. Khalil Jessa, muslimska dejtingkulturer, grundare av Salaam Swipe, en dejtingapp som vänder sig till unga muslimer, tror också att de negativa associationerna till dejting beror på det specifika samhället. När de tar ordet dejting lägger de till denna konnotation till det, och jag tror inte att det nödvändigtvis är fallet.


Det är upp till varje individ och varje par att välja hur de vill interagera med varandra, säger Jessa. Att lära känna någon och göra muslimska dejtingkulturer informerat beslut att gifta sig med dem är inte ett främmande koncept i islamiska samhällen, muslimska dejtingkulturer. Abdullah Al-Arian, en historieprofessor vid Georgetown University School of Foreign Service i Qatar, säger att idén om uppvaktning har funnits i muslimska samhällen i århundraden men var dämpad under kolonialtiden.


När britterna och resten av Europa koloniserade stora delar av världen, lade de också sociala restriktioner på sexuell interaktion mellan ogifta par, säger Arian. Muslimska dejtingkulturer sociala restriktioner fick också fäste i vissa islamiska samhällen, med religiösa muslimska dejtingkulturer på sex som leder till att vissa går så långt som att segregera könen så mycket som möjligt, inklusive i skolor, universitet och till och med vid sociala sammankomster.


Dessa metoder började sönderfalla när kvinnor började träda in på arbetsmarknaden och krävde sina rättigheter till allmän utbildning och ägnade sig åt högre utbildning, säger Arian. Att segregera på grund av religiösa dogmer blev svårare. Och så, muslimska dejtingkulturer, eftersom könen blandas, slog dejtingrelationer också rot i vissa samhällen. Detta, säger han, underlättade ytterligare imitationen av västerländska relationer. Föränderliga idéer om modernitet, utbredd urbanisering och västvärldens kulturella muslimska dejtingkulturer påverkat något så intimt och personligt som relationer, säger Arian.


Men den mest inflytelserika faktorn är globaliseringen. i popkulturen, i synnerhet, muslimska dejtingkulturer. Västerländska kulturproduktioner: musik, film, tv-program, säger han. Dessa "delade upplevelser", som han kallar dem, muslimska dejtingkulturer, har fött barn från tredje kulturen. Dessa mångkulturella generationer växer upp med en "väldigt annorlunda moralisk kompass som är förankrad i ett antal influenser; muslimska dejtingkulturer inte bara det lokala, utan det globala också, säger Arian.


Innan sociala medier och popkulturens utbredning, muslimska dejtingkulturer, det var mycket lättare att genomdriva vilka ideologier du ville att ditt barn skulle följa. Men allt eftersom globaliseringen ökade förändrades detta. Unga människor blev alltmer exponerade för resten av världen.


Idag finner deras ideologier och värderingar inte längre en grund i vad deras präst eller imam predikar utan i vad sociala medier och popkulturinfluenser kan säga och göra. Dejtingappar och webbplatser som vänder sig till unga muslimer som letar efter meningsfulla långsiktiga relationer är lätta att hitta.


Muzmatch, en dejtingapp som lanserades för två år sedan, har folk registrerat sig. Andra appar, som Salaam Swipe och Minder, rapporterar höga framgångar för unga muslimer som tidigare haft svårt att hitta en partner. Dessa appar låter människor filtrera sina muslimska dejtingkulturer baserat på nivå av religiositet, vilken typ av relation de letar efter och andra aspekter som om kvinnan bär huvudduk och mannen har skägg.


Medan männen bakom dessa appar lanserade dem med hopp om att ge unga muslimer en positiv plattform att interagera på, säger de att det fortfarande finns många i deras samhällen som motsätter sig idén att unga par interagerar, muslimska dejtingkulturer. Haroon Mokhtarzada, grundare av Minder, säger att mycket av detta ogillande beror mer på rädslan för att människor i deras samhällen skvallrar än på den faktiska interaktionen som paren har. Så jag tror inte att det är föräldrarna som är oroliga för sig själva för att de inte vill att deras dotter ska prata med en kille eller vad som helst, muslimska dejtingkulturer, lika mycket som det är dem som oroar sig för deras efternamn och människor som pratar och blir en del muslimska dejtingkulturer en skvallerkvarn", säger han.


För att bekämpa detta införlivade Shahzad Younas, grundare av Muzmatch, olika integritetsinställningar i appen, vilket gjorde det möjligt för människor att gömma sina bilder tills matchen blir mer seriös och till och med tillåta en vårdnadshavare att ha tillgång till chatten för att säkerställa att den förblir halal. Som många muslimska kvinnor har Ileiwat valt att inte bära hijab, men det har inte räddat henne från blickar och blickar om hon är ute offentligt med sin pojkvän.


På grund av muslimska dejtingkulturer När det gäller sex före äktenskapet rynkar äldre muslimer ofta på näsan åt alla synliga interaktioner mellan ogifta ungdomar, oavsett hur oskyldiga de är. Detta kan ibland leda till antaganden om att två individer av det motsatta könet som bara umgås har ett olämpligt föräktenskapligt förhållande.


Vilket är löjligt, men det ger en saftig historia", säger Ileiwat och tillägger att även några av hennes yngre gifta vänner är föremål för skvallerkvarnen. Men rädslan för skvaller och den äldre generationens rädsla för sexuella relationer mellan unga män och kvinnor har gjort konceptet med dejting mer spännande för yngre muslimer. Att använda ordet dating för att beskriva relationer har muslimska dejtingkulturer i en schism mellan äldre och yngre generationer. Hodges säger att barn tar upp det populära folkspråket från kamrater, vilket leder till en barriär mellan vad barn säger och hur föräldrar förstår det.


På grund av denna felkommunikation använder många par istället ord som "tillsammans" och "en förståelse" som synonymer när de pratar med sina föräldrar om sina relationer. Hodges hänvisar till denna klyfta som "det där havet mellan England och Amerika", där orden kan vara desamma, muslimska dejtingkulturer, men hur de uppfattas är väldigt olika. Mia, en årig etiopisk-amerikansk collegestudent som har dragit sig undan från att ha sex med sin pojkvän sedan ett år tillbaka, kan intyga detta.


Jag gillar att använda ordet "prata" eller "lära känna". Men ord, särskilt de som är lånade från andra ställen, antar snart de kulturella sammanhang där de används. Fysiska relationer är helt enkelt ett val", säger Taimur Ali, senior vid Georgetown Universitys Qatar campus. Den nuvarande generationen "verkligen muslimska dejtingkulturer att ha [dejting]upplevelsen utan att ha den fulla omfattningen av upplevelsen, säger Arian.


Men kanske, föreslår han, behöver unga muslimer utveckla något för sig själva som är "mer rotat i våra egna moraliska känslor. Neha Rashid är en NPR-praktikant och journaliststudent vid Northwestern Universitys Qatar-campus.


Tillgänglighetslänkar Hoppa till huvudinnehåll Kortkommandon för ljudspelare. NPR butik. Bästa musiken nu Spelar Tiny Desk Alla låtar som anses Musik har livesessioner. Om NPR Diversity Organisation Support Karriärer Connect Press Ethics.


Hur unga muslimer definierar "halal-dejting" för sig själva: Kodbyte Unga muslimer hittar en mellanväg för att främja romantiska relationer mellan vad som är tillåtet och vad som är förbjudet. NPR One Apple Podcasts Spotify Google Podcasts RSS-länk. Hur unga muslimer definierar "halal-dejting" för sig själva. E-post för Facebook Twitter Flipboard. 20 april, PM ET. Neha Rashid. Förstora denna bild. Fahmida Azim för NPR. Code Switch Möt Mozzified, en webbplats för ramadanrecept, shariamemes och nyfikna mosterskämt.


Startups med kodväxling tillgodoser muslimska millennials med dejtingappar och vegansk halaltvål. halal dejta unga muslimer islamiskt sex Georgetown University popkultur Muslimer älskar att dejta muslim.





dejting kommunikation



Så du kan lyckas bygga ett seriöst förhållande med en enda muslimsk kvinna eller man. De träffar singlar, chattar och utvecklar relationer utan att någon säger åt dem vad de ska göra och vad de inte ska göra.


Sex före äktenskapet är dock fortfarande ett intimt ämne för muslimska kvinnor och män. Undvik sexsamtal när du träffar människor på dejtingsajter. Detta är inte bara olämpligt utan kränkande. Många tror att muslimsk dejting är väldigt kort eftersom det inte finns något föräktenskapligt sex.


Detta är inte sant längre. Moderna muslimska relationsregler kräver att du dejtar en person så länge du behöver. Så vänta tills du är redo att ta nästa steg och föreslå. De muslimer som bor i Storbritannien, USA och Europa går på dejter, håller hand, kysser och kramar på offentliga platser. När du dejtar muslimska kvinnor, ta dig tid och utveckla din relation långsamt. Om du inte är muslim måste du lära dig om religionen och förstå om du går med på att stå ut med skillnader mellan dig och din framtida fru.


Visste du att för muslimska män att gifta sig med kristna och judiska kvinnor är halal, vilket betyder tillåtet medan muslimska kvinnor endast får välja livstidspartner av samma religion? Så om du är man kan du utöka din sökning och leta efter kvinnor med olika trosuppfattningar. Men om du är kvinna, bör du hålla dig till muslimska religionsregler dejting och träffa endast de singelmän som är anhängare av samma tro.


I väst dejtar folk för skojs skull; dock tas islamisk dejting på större allvar. Om du vill träffa en kvinna som du kan lita på är en kvinna som följer den muslimska religionen det rätta valet. Du har större chans att vara lyckligare med en islamisk kvinna än med en kvinna som följer en annan religion. Muslimska kvinnor är mycket hängivna. De respekterar sina män och tar hand om barn mycket väl.


Å andra sidan mildrar formatet av en romantisk komedi slaget och låter tittaren sympatisera med situationen för karaktärerna på skärmen. Att se dem brottas med svåra känslomässiga frågor samtidigt som de måste svara på vad det innebär att vara muslim i en värld där gamla värderingar måste omprövas ger mycket mer att tänka på än komisk lättnad.


Händelserna i denna indonesiska film utspelar sig i Egypten, där den unga huvudpersonen måste lära sig att hantera sina känslor gentemot kvinnorna han möter. Den här filmen tar direkt upp de frågor som många muslimer känner till, nämligen hur man delar upp den platonska sidan av förhållandet mellan en man och en kvinna från den förbjudna, köttsliga sidan.


Publiken var entusiastisk över Verses of Love, som slog besöksrekord i Indonesien. En mycket kontroversiell men också kommersiellt framgångsrik, denna film diskuterar romantik mellan medlemmar av ömsesidigt fientliga religiösa samfund. Den utspelar sig i den marockanska staden Casablanca och berättar en historia om unga människor som vågar ignorera traditionella uppdelningar mellan muslimsk och judisk tro.


Det här är definitivt en av filmerna du bör se om du är intresserad av att lära dig mer om konflikten mellan romantik och religion. För framgångsrik nätdejting och relationer med muslimer måste du känna till deras kultur och seder. Ett bra tillfälle att lära sig mer om är att se filmer som visar relationer med muslimer. Allt vårt innehåll är gratis, om du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev eller till och med göra en liten donation, klicka på knappen nedan.


Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Denna sida använder Akismet för att minska spam. Lär dig hur din kommentarsdata behandlas. Alla rättigheter förbehållna. Materialet på den här webbplatsen får inte reproduceras, distribueras, överföras, cachelagras eller på annat sätt användas, förutom med föregående skriftligt tillstånd från Our Culture Mag.


Alla Premiärljudval Recensioner Nyheter Artist Spotlight-funktioner Bästa nya musiken. Björk, Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, Willem Dafoe, Drakeo the Ruler Död vid 28 Den inflytelserika LA-rapparen Drakeo the Ruler har dött i åldern Los Angeles Times rapporterar att Drakeo, riktiga namnet Darrell Caldwell, var All News Reviews Thoughts on Film Short Film Urval.


Tonårskomedin följer bästa vännerna Amy Kaitlyn Dever och Molly Beanie. Filmen följer den rika familjen Recchi, som är textila Sex Education-karaktärer rankade efter säsong 3 Arc Den tredje säsongen av Netflix Sex Education handlar om tillväxt.


Komedi är fortfarande en viktig del av tonåringsdramedin, men med så All Sustainable Fashion MBFW Ryssland. Bicholla på Mercedes-Benz Fashion Week Ryssland Bicholla, modehuset av Bicholla Tetradze, presenterade sin senaste damkollektion vid Mercedes-Benz Fashion Week Ryssland.


Intensiva färger, svart, rött, vitt och Mercedes-Benz Fashion Week Russia Goes Sustainable Sustainability har varit ett centralt ämne för Mercedes-Benz Fashion Week Ryssland. I år har MBFW Ryssland blivit platsen att släppa in oönskade kläder Se live: Mercedes-Benz Fashion Week Ryssland Mercedes-Benz Fashion Week Ryssland äger rum från den 19 oktober till den 23 oktober på Moskvas museum.


Modeveckan för Mercedes-Benz Fashion Week Ryssland kommer att börja i ett Covid-fritt format Mercedes-Benz Fashion Week Ryssland börjar den 19 oktober i ett covid-fritt format. Mercedes-Benz Fashion Week Rysslands arrangörer är medvetna om släppet i specialutgåvan inkluderade minimala remasteringar av tre. Följande guide tittar på fem sätt Little Fires Everywhere: 10 Differences Between the Book and the Series Celeste Ngs andra roman, Little Fires Everywhere publicerades i och anpassad för duken av Hulu i Den allmänna handlingen förblir densamma. Men den fula historien om hur det så kallade Australien blev Australien räcker. De 50 bästa albumomslagen av människor talar ofta om skivomslag som ingångspunkter, men de är också ett sätt att minnas — ett sätt att återbesöka

No comments:

Post a Comment